آموزش اصول طراحی قالب های تزریق پلاستیک

متخصص و مدرس طراحی و ساخت قالبهای تزریق پلاستیک در ایران

آموزش اصول طراحی قالب های تزریق پلاستیک

متخصص و مدرس طراحی و ساخت قالبهای تزریق پلاستیک در ایران

تخصصی ترین مرکز آموزش طراحی و ساخت قالبهای تزریق پلاستیک
صقر تا صد آموزش طراحی قالب های تزریق پلاستیک

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

پلیمر ها

دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۴۰۲، ۰۸:۰۹ ق.ظ

پلیمرها مولکول‌های بزرگی هستند که از واحدهای تکرار شونده کوچک‌تر به نام مونومر تشکیل شده‌اند. آنها را می‌توان بر اساس منبع، ساختار، خواص و کاربردشان طبقه‌بندی کرد.

بر اساس منبع:

  • پلیمرهای طبیعی: این پلیمرها از منابع طبیعی مانند گیاهان و حیوانات به دست می‌آیندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای طبیعی عبارتند از سلولز، نشاسته و پروتئین.

Image of پلیمرهای طبیعی 

پلیمرهای طبیعی

  • پلیمرهای مصنوعی: این پلیمرها در آزمایشگاه از مواد پتروشیمی ساخته می‌شوندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای مصنوعی عبارتند از پلی اتیلن، پلی پروپیلن و نایلون.

Image of پلیمرهای مصنوعی 

پلیمرهای مصنوعی

  • پلیمرهای نیمه مصنوعی: این پلیمرها از اصلاح شیمیایی پلیمرهای طبیعی ساخته می‌شوندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای نیمه مصنوعی عبارتند از سلولز استات و سلولز نیترات.

Image of پلیمرهای نیمه مصنوعی 

پلیمرهای نیمه مصنوعی

بر اساس ساختار:

  • پلیمرهای خطی : این پلیمرها از زنجیره‌های بلند مونومرهایی تشکیل شده‌اند که به صورت خطی به هم متصل شده‌اندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای خطی عبارتند از پلی اتیلن و پلی پروپیلن.

Image of پلیمرهای خطی 

پلیمرهای خطی

  • پلیمرهای شاخه‌ای: این پلیمرها از زنجیره‌های بلند مونومرهایی تشکیل شده‌اند که به هم متصل شده‌اند و شاخه‌هایی دارندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای شاخه‌ای عبارتند از پلی اتیلن شاخه‌ای و پلی وینیل کلراید.

Image of پلیمرهای شاخه‌ای 

پلیمرهای شاخه‌ای

  • پلیمرهای شبکه‌ای: این پلیمرها از زنجیره‌های بلند مونومرهایی تشکیل شده‌اند که به هم متصل شده‌اند و یک شبکه سه‌بعدی را تشکیل می‌دهندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای شبکه‌ای عبارتند از اپوکسی و پلی یورتان.

Image of پلیمرهای شبکه‌ای 

پلیمرهای شبکه‌ای

بر اساس خواص:

  • ترموست‌ها: این پلیمرها در اثر حرارت سخت می‌شوند و نمی‌توان آنها را ذوب کردبرخی از نمونه‌های ترموست‌ها عبارتند از اپوکسی و فنولیک.

Image of ترموست‌ها 

ترموست‌ها

  • گرمانرم‌ها: این پلیمرها در اثر حرارت نرم می‌شوند و می‌توان آنها را ذوب کردبرخی از نمونه‌های گرمانرم‌ها عبارتند از پلی اتیلن و پلی پروپیلن.

Image of گرمانرم‌ها 

گرمانرم‌ها

  • الاستومرها: این پلیمرها خاصیت ارتجاعی دارند و می‌توانند به شکل اولیه خود بازگردندبرخی از نمونه‌های الاستومرها عبارتند از لاستیک طبیعی و بوتادین.

Image of الاستومرها 

الاستومرها

بر اساس کاربرد:

  • پلیمرهای الیافی: این پلیمرها برای ساخت الیاف استفاده می‌شوندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای الیافی عبارتند از نایلون و پلی استر.

Image of پلیمرهای الیافی  

پلیمرهای الیافی

  • پلیمرهای پلاستیکی: این پلیمرها برای ساخت پلاستیک استفاده می‌شوندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای پلاستیکی عبارتند از پلی اتیلن و پلی پروپیلن.

Image of پلیمرهای پلاستیکی 

پلیمرهای پلاستیکی

  • پلیمرهای الاستومری: این پلیمرها برای ساخت لاستیک استفاده می‌شوندبرخی از نمونه‌های پلیمرهای الاستومری عبارتند از لاستیک طبیعی و بوتادین.

Image of پلیمرهای الاستومری

پلیمرهای الاستومری

این فقط یک معرفی کلی از انواع پلیمرها بود. پلیمرها دنیایی بسیار متنوع و پیچیده هستند و انواع مختلفی از آنها وجود دارد که هر کدام خواص و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند.

 

 

  • سید محمد علی مدنی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی